Open menu

FGHS Verzekeringsdienst

Wij helpen u graag!
Vragen of meer informatie? Bel ons 010 - 288 45 87

Cyber

Wist u dat cybercriminelen elke seconde 18 slachtoffers maken? Ook ondernemers lopen grote digitale risico’s. Phishing-mails zijn niet meer van echt te onderscheiden en een hack in uw telefooncentrale kan zorgen voor extreem hoge telefoonkosten naar het buitenland. Veel risico’s die u waarschijnlijk nog niet in kaart hebt, maar die u zeker niet uit kunt sluiten. 

Preventieve oplossingen

Heeft u maatregelen genomen om de cyberrisico's binnen uw bedrijf te beperken? Denk aan de volgende:

  • Bevelig uw systemen door twee-staps-verificatie toe te passen, dus bijvoorbeeld met wachtwoord én sms.
  • Maak een plan hoe u het beste uw kostbare en gevoelige informatie kunt beveiligen.
  • Controleer de digitale kwetsbaarheid van onder andere uw hostingpartij en datacenter.
  • Bepaal welke medewerker wat mag binnen uw netwerk en systemen.
  • Inventariseer de toegevoegde waarde van een cyberverzekering.
Verzekeringoplossing

Ondanks de preventieve maatregelen die uw bedrijf kan nemen, blijven er altijd risico’s over die niet preventief te bestrijden zijn. Hiervoor bieden verzekeringen de uitkomst. Maar welke verzekering sluit u af om uw digitale risico’s af te dekken? Dat is lastig: traditionele verzekeringen houden meestal geen rekening met digitale risico’s. De dekkingen zijn met deze nieuwe risico’s enorm in ontwikkeling en nieuwe voorwaarden zijn in de maak.

De FGHS Verzekeringsdienst adviseert u graag of het met uw huidige verzekeringsportefeuille slim is een speciale cyberpolis af te sluiten. Belangrijk is in ieder geval om íets te doen, want als u denkt dat uw bedrijf geen digitale risico’s loopt en het niet nodig is om maatregelen te nemen, hebt u het mis. 100% veilig bestaat namelijk niet!

Wet meldplicht datalekken

Zeer belangrijk is ook om rekening te houden met de Meldplicht Datalekken, die per 1 januari 2016 in werking is getreden. Het belangrijkste element binnen dit nieuwe wetsvoorstel is een meldplicht voor iedereen die persoonsgegevens van derden heeft opgeslagen, na een inbreuk op data. Binnen 72 uur moet hiervan een melding worden gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Wacht u hiermee langer, dan riskeert u een boete. 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze specialisten via 010 - 288 45 87 of via het contactformulier.